به گزارش افرا ورزش، با پایان رقابت ناهید کیانی در تکواندو المپیک پاریس و کسب مدال نقره توسط وی، پرونده حضور تیم زنان ایران در المپیک سی و سوم بسته شد.
دختران ایرانی از 4 مرداد (یک روز پیش از افتتاح رسمی مسابقات) با تیراندازی با کمان کار خود را آغاز کردند و روز 18 مرداد با مدال ناهید کیانی کار خود را خاتمه دادند.
کسب مدال برنز مبینا نعمت زاده در تکواندو وزن منهای 49 کیلوگرم و مدال نقره ناهید کیانی در تکواندو وزن منهای 57 کیلوگرم ایران را برای اولین بار در ادوار المپیک در بخش زنان، صاحب دو مدال کرد.
همچنین دستاورد دیگر حضور دختران ایرانی در المپیک پاریس، رسیدن هانیه رستمیان به فینال رقابت تپانچه 25 متر بود که با رتبه ششم این تیرانداز ایرانی به پایان رسید.
رستمیان که دومین المپیک دوران ورزشی خود را تجربه میکرد موفق شد با رتبه سوم دور مقدماتی به فینال برسد اما فینال به او روی خوش نشان نداد با این حال، عملکرد او موفقیتآمیز تلقی میشود.
سایر دختران المپیکی ایران در پاریس
حضور یازده دختر ایرانی در پاریس، رکورد حضور زنان ایران از نظر تعداد ورزشکار در ادوار المپیک را نیز شکست.
هشت ورزشکار دیگر ایران نیز ندا شهسواری (تنیس روی میز) مبینا فلاح (تیراندازی با کمان) فاطمه مجلل (رویینگ تک نفره) زینب نوروزی و مهسا جاور (رویینگ دونفره) فرزانه فصیحی (دو سرعت) شرمینه چهل امیرانی و فاطمه امینی (تیراندازی تفنگ) بودند.
از این جمع، شرمینه چهل امیرانی با فاصله ناچیزی، بخت حضور در فینال تیراندازی تفنگ را از دست داد و فاطمه مجلل نیز در حالی بیستم شد که به عنوان یک دختر 22 ساله امیدوارکننده پارو زد.
ندا شهسواری نیز در تنیس روی میز با سومین حضور در المپیک، رکورددار دختران ایران شد گرچه او همانند دو حضور قبل در دور نخست به سد محکمی برخورد کرد و نتوانست بیش از یک مسابقه در المپیک انجام دهد.
مبینا فلاح، کماندار یزدی با وجود پیروزی در دور اول مسابقات تیراندازی با کمان ریکرو، در دور دوم و مرحله یک شانزدهم نهایی برابر یک نخبه جوان از ترکیه شکست خورد و متوقف شد.
حضور فرزانه فصیحی و سایر دختران تیم ایران نیز در المپیک پاریس از بُعد قرار داشتن در میان المپیکیها حائز اهمیت بود گرچه حواشی مدیریتنشده در قایق رویینگ دونفره ایران بر این حضور تا حدودی سایه افکند.
فرزانه فصیحی در حالی برای دومین بار متوالی روی خط صد متر المپیک دوید که حضورش در این مسابقات، از نظر ارزشهای اجتماعی و الهام بخشی برای دختران ایرانی اهمیت دارد.
ورزش ایران پس از المپیک پاریس امیدوار است بتواند در المپیک 2028 لوس آنجلس تیمی بزرگتر و موفقتر از قدرت ورزش زنان خود به نمایش بگذارد.