نازنین ملایی
Nazanin Malaei

پروفایل

نام کاملنازنین ملایی
رشتهرویینگ
مربیافشین فرزام
تولد ۸ بهمن ۱۳۷۰
محل تولدبندر انزلی
عنوانورزشکار
باشگاهتِکرو
قد۱۷۳‬ سانتی متر
اینستاگرامnazanin.malaei@

نازنین ملایی عضو تیم ملی قایقرانی رویینگ زنان ایران و متولد ۸ بهمن ۱۳۷۰ در بندر انزلی است که به عنوان اولین ورزشکار رویینگ ایران به نیمه نهایی المپیک ۲۰۲۰ توکیو رسید.

شروع از ۱۴ سالگی

نازنین ملایی محصول یک برنامه استعدادیابی در سال ۱۳۸۴ است که یک مربی فرانسوی متوجه استعداد او در رشته رویینگ شد و او بدین ترتیب وارد دنیای حرفه‌ای قایقرانی شد.

ملایی در خاطره‌ای از یک مربی آلمانی در استعدادیابی تیم ملی نیز نام برده که آن مربی به ملایی گفته است که برای رویینگ مناسب نیست و بهتر است فکر دیگری برای آینده‌اش کند.

با گذشت زمان، نازنین ملایی به تیم ملی راه یافت و با کسب مدال‌های پرتعداد در سطح قاره‌ای ارزش‌هایش را به نمایش گذاشت.

بازی‌های آسیایی و حسرت جاکارتا

ملایی برای نخستین بار در ۲۳ سالگی در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون شرکت کرد و مدال برنز ماده سبک وزن چهار نفره دو پارو را به دست آورد.

۴ سال بعد در بازی‌های آسیایی جاکارتا، در رویینگ تک نفره نازنین ملایی به مدال نقره دست پیدا کرد. او فاصله کمی با قایق طلایی داشت اما با وجود نقره ارزشمند جاکارتا، حسرت طلا را با خود به خانه آورد.

طلای مسابقات قهرمانی آسیا

نازنین ملایی روز ۴ آبان ۱۳۹۸ در جریان مسابقات قایقرانی رویینگ قهرمانی آسیا در کره جنوبی، در بخش تک‌نفره سبک وزن، بالاتر از قایق کره جنوبی و ژاپن صاحب مدال طلا شد و مقام قهرمانی آسیا را از آن خود کرد.

این قهرمانی، جبرانی بر ناکامی در کسب مدال طلای جاکارتا محسوب می شد. نازنین ملایی در در بازی های آسیایی جاکارتا با بداقبالی محض ثبت زمان ۸:۱۹.۲۸ دقیقه مدال نقره کسب کرده بود.

فعالیت باشگاهی

در نخستین دوره لیگ رویینگ زنان در سال ۱۳۹۹، نازنین ملایی عضو تیم دانشگاه آزاد بود و همراه با این تیم در جایگاه نایب قهرمانی لیگ ایستاد.

او در در رویینگ تک نفره سبک وزن ۵۰۰ متر قهرمان شد و در رویینگ امدادی ۴ در ۲۵۰ متر همراه با مهسا جاور، اسرا جوانمردی و هانیه بیداد در جایگاه نخست ایستاد.

نازنین ملایی سپس در سال 1400 با تیم تکرو قهرمانی در لیگ رویینگ زنان را تکرار کرد.

کسب سهمیه المپیک در ژاپن

روز 17 اردیبهشت 1400 با برگزاری مسابقات فینال رویینگ انتخابی المپیک در ژاپن بهمن نصیری و نازنین ملایی در جایگاه دوم قرار گرفتند و ایران صاحب یک سهمیه رویینگ شد.

نازنین ملایی نیز در روئینگ تک‌نفره سنگین وزن بانوان با حریفانی از چین تایپه، ژاپن، ویتنام، قزاقستان و کره جنوبی با زمان 7:50.53 دقیقه در جایگاه دوم ایستاد.

این سهمیه در نهایت به نازنین ملایی تعلق گرفت در حالی که قوانین سخت گیرانه فدراسیون جهانی در مورد توزیع سهمیه کشورها، شرایط مبهمی برای پاروزنان ایران پدید آورده بود.

المپیک توکیو و تاریخ سازی

پیش از المپیک، هیچ قایقران رویینگ ایران نتوانسته بود به فینال A و B المپیک (دوازده نفر برتر المپیک) راه یابد اما نازنین ملایی در توکیو اولین و تاریخ ساز شد.

او روز اول مرداد 1400 در دور مقدماتی رویینگ تک نفره زنان در مصاف با پنج حریف خود، با زمان ۷:۵۹٫۰۱ دقیقه به مقام سوم دست یافت و به یک چهارم نهایی، راه یافت.

ملایی روز 3 مرداد 1400 در یک چهارم نهایی، در مصاف با پنج قایقران دیگر، زمان ۸:۰۷.۳۲ دقیقه را ثبت کرد و پس از اما توویگ نماینده برجسته نیوزیلند و جینین گملین قایقران سوییسی سوم شد و به نیمه نهایی رسید.

ملایی که به اولین قایقران ایران در نیمه نهایی المپیک تبدیل شده بود در مسابقه نیمه نهایی با زمان ۵:۴۴.۷۸ دقیقه در رده ششم جدول ۶ نفره گروه خود قرار گرفت.

در رقابت فینال B برای کسب رتبه های هفتم تا دوازدهم،  نازنین ملایی روز هشتم مرداد 1400  با زمان ۷:۴۲.۵۷ دقیقه پنجم شد و در مجموع رتبه یازدهم جدول کلی مسابقات را کسب کرد.

المپیک توکیو ۲۰۲۰
مرحله
رکورد
رتبه
نتیجه
مقدماتی
۷:۵۹.۰۱ دقیقه
۳
صعود به دور بعد
یک چهارم نهایی
۸:۰۷.۳۲ دقیقه
۳
صعود به دور بعد
نیمه نهایی A و B
۵:۴۴.۷۸ دقیقه
۶
عدم راهیابی به جمع ۶ نفر برتر
فینال B
۷:۴۲.۵۷ دقیقه
۵
یازدهم

بازی‌های آسیایی
دوره
ماده
مدال / رتبه
رکورد
۲۰۱۴ اینچئون
رویینگ ۴ نفره جفت پاروی سبک وزن
برنز
۰۷:۰۸.۸۹ دقیقه
۲۰۱۴ اینچئون
رویینگ ۴ نفره سبک وزن
برنز
۰۷:۳۷.۲۴ دقیقه
۲۰۱۸ جاکارتا
تک نفره
نقره
۰۸:۱۹.۲۸ دقیقه

مسابقات قهرمانی آسیا
دوره
ماده
مدال / رتبه
رکورد
۲۰۱۳ لوان چین
رویینگ ۴ نفره جفت پاروی سبک وزن
نقره
؟
۲۰۱۸ چونگ جو کره جنوبی
رویینگ تک‌ نفره
طلا
؟