به گزارش “آی دبلیو اسپورتس” به نقل از تسنیم ، مسابقات شمشیربازی قهرمانی آسیا در حالی در بانکوک تایلند برگزار شد که مسئولین فدراسیون امیدوارند تا با توجه به عملکرد نمایندگان ایران به ویژه دختران سابریست، تعداد سهمیههای این رشته در بازیهای آسیایی جاکارتا افزایش یابد و فرصتی برای کسب تجربه و درخشش بانوان ایجاد شود.
آنچه پیش از این از سوی کمیته ملی المپیک اعلام شده است شمشیربازی 4 نماینده در سابر مردان و سه ورزشکار در اپه مردان به بازیهای آسیایی جاکارتا اعزام خواهد کرد در حالی که با توجه به تاکید مسئولین ورزش بر توجه به بانوان در این دوره از بازیهای آسیایی، جای خالی بانوان دراین رشته کاملا محسوس است.
در مسابقات قهرمانی آسیا در سابر بانوان شاهد درخشش نمایندگان کشورمان بودیم به طوری که نجمه سازنچیان با صعود به جمع هشت نفر برتر سابر آسیا یکی از بهترین نتایج تاریخ بانوان شمشیربازی را رقم زد.علاوه بر سازنچیان، باید به عملکرد سایر سابریستهای ایران نیز در این مسابقات توجه کرد چرا که کیانا باقرزاده، فائزه رفیعی و پریماه برزگر با عملکرد خوب در بخش مقدماتی، در جدول 64 نفره نیز با یک برد به جمع 32 بازیکن رسیدند که این نتیجه نیز برای سایر بانوان قابل قبول است.
تیم ملی اسلحه سابر بانوان نیزبا ترکیب کیانا باقرزاده، پریماه برزگر، نجمه سازنچیان و فائزه رفیعی دستبهکار بزرگی زد و رتبه ششمی آسیا را کسب کرد، رتبهای که برای نخستین بار در تاریخ سابر بانوان رقم خورد.
همین نتایج باعث شد تا فضل الله باقرزاده، رئیس فدراسیون برای اضافه کردن سهمیه دختران سابریست به کاروان ایران در بازیهای آسیایی عزم خود را جزمتر و با مسئولین کمیته ملی المپیک و سرپست کاروان ایران در بازیهای آسیایی وارد مذاکره و گفتگو شود.
رئیس فدراسیون شمشیربازی به محض بازگشت از تایلند دیداری را با نصرالله سجادی، سرپرست کاروان ایران در بازی های آسیایی برگزار کرد و عملکرد و شانس مدال آوری دختران را در جاکارتا تشریح کرد و در پایان این جلسه نیز توافقی اولیه برای اضافه شدن بانوان سابریست به کاروان ایران صورت گرفت اما تصمیم نهایی در خصوص حضور بانوان شمشیر باز در جلسه آتی ستاد عالی بازیها گرفته خواهد شد که در صورت تائید این درخواست 4 سهمیه به شمشیربازی اضافه خواهد شد.
باید این نکته را به یاد داشت که عنوان هشتمی سازنچیان در مسابقات قهرمانی آسیا در حالی ارزشمند است که سطح مسابقات قهرمانی آسیا از بازیهای آسیایی بالاتر است چراکه در این پیکارها در بخش انفرادی از هر کشور چهار ورزشکار می تواند شرکت کند اما قانون بازیهای آسیایی تنها مجوز حضور دو ورزشکار در هر اسلحه را میدهد به همین ترتیب سازنچیان در بازیهای آسیایی رقبای کمتری را پیش رو دارد.
بعلاوه در جمع 8 نفر برتر مسابقات قهرمانی آسیا 4 شمشیرباز از کره جنوبی دیده میشود که با توجه به کاهش تعداد شمشیربازان در بخش انفرادی از هر کشور و همچنین تکرار همین عملکرد از سازنچیان، میتوان به مدال آوری وی در جاکارتا خوش بین بود و شانس آن را بالای 90 درصد دانست.
در شرایطی که دختران شمشیربازی اسلحه سابر در مصاف با حریفان قدرتمند خود در آسیا حسابی خوش درخشیدند وقت آن رسیده تا مزد زحمات چندین ساله خود را بگیرند و راهی بازیهای آسیایی جاکارتا شوند.
اطمینان به بانوان سابریست حتی اگر منجر به مدالآوری در جاکارتا هم نشود، مطمئنا در آینده یا نزدیک با مدالآوری در آسیا و جهان همراه خواهد بود و دختران به زودی پاسخ اعتماد مسئولین را خواهند داد. اگر امروز سابر مردان در جهان و حتی المپیک حرفهای زیادی برای گفتن دارد، جز با همین اعتمادها و میدان دیدنها محقق نشده است.
با این شرایط باید منتظر ماند و دید توضیحات باقرزاده تا چه حد در تغییر تصمیم مسئولین موثر خواهد بود و آیا بانوان سابریست نیز راهی جاکارتا خواهند شد یا نه؟